דיאטת ZONE: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תזונה ודיאטה: חוזרים למקורות

הקידמה פגעה משמעותית בערכי התזונה הטבעיים והבריאים. דיאטה חדשה מחזירה אותנו במנהרת הזמן לתזונה של העת העתיקה העידן המודרני הביא עימו מרכיבי תזונה רבים וחדשים, אך לא תמיד בריאים. דיאטה המדוברת ביותר כיום בעולם, מבוססת על חזרה לערכי התזונה של תקופת טרום המהפכה התעשייתית. הדיאטה שוללת רכיבים תזונתיים רבים המוכרים לנו ומבטיחה מהפך יסודי באיכות חיינו ובמשקל גופנו.המפתחים של דיאטת ה-Zone הם התזונאים האמריקאים ד"ר בארי סירס וביל לאורן, ואת עקרונות התזונה שלהם ניתן למצוא בכמה ספרים; המוכר שבהם אשר מפרט את עקרונות הדיאטה הוא הספר "המסע אל הכושר" אשר אף תורגם וראה אור בעברית בהוצאת מטר. העקרונות המרכזיים אשר עומדים בבסיס התפיסה של דיאטה זו נסמכים בעצם על חקר היסטורי של עקרונות התזונה, שלילה של מרכיבי תזונה רבים אשר, כאמור, הומצאו על ידי העידן המודרני ואשר לטענת מפתחיה לא היינו אמורים כלל לצרוך....
ללמוד עוד על דיאטת ZONE
תזונה ודיאטה: חוזרים למקורות-תמונה

הקידמה פגעה משמעותית בערכי התזונה הטבעיים והבריאים. דיאטה...

מאת: ד"ר אסנת...
08/11/2007

דיאטת ZONE: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום במסגרת דיאטה שאני עושה על פי שיטת ה- zone, המליצו לי לרכוש חטיפי אנרגיה מסדרת zone perfect, כמו אלו: http://www.tevacastel.co.il/search.aspx?src=ZONE%20PERFECT האם מומלץ לרכוש ולאכול אותם? הבנתי שיש בהם שילוב מתאים ונכון של חלבונים, פחמימות ושומנים. אשמח לקבל חוות דעת מקצועית. תודה!

כנרת שלום, שיטת הזון היא שיטת הרזייה שיכולה להיות מקובלת על מטפל כזה או אחר ולכן השילוב בחטיף כמובן מתייחס לשיטה ומתאים לה, אם כי לא מקובל באופן גורף בעולם התזונה, בודאי לא לכולם. מה שחשוב מבחינתך הוא כמובן שתוכלי להתמיד בה וכמובן לשמור על ההשגים שלך לטווח הארוך תוך סיגול הרגלי אכילה והתנהגות טובים. לגבי החטיפים, במסגרת פורום שכזה לא ניתן להמליץ על חטיפים מחברה כזו או אחרת. המון הצלחה, אילנית

שלום רב. לאחרונה הומלץ לי ע"י הרופא דיאטת ערך גליקמי נמוך מה אומרת דיאטה זו ואיפה ניתן לקרוא על הדברים שהיא מכילה. בתודה מראש.

שלום אור, דיאטה המבוססת על מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, הכוונה למזונות המכילים פחמימותוהמעלים את הסוכר באופן מתון יותר ונמוך יותר לעומת סוכר לבן. לדוגמה לסוכר או ללחם לבן יש ערך גליקמי של 100 ואילו לשיפון יש ערך גליקמי של כ-50, תלוי במקורות. את יכולה לקרוא על זה בגוגל תחת הערך "אינדקס גליקמי של מזונות" או "דיאטת ה-ZONE" או באנגלית Glycemic Index. בברכה, דנה

שלום רב. לאחרונה הומלץ לי ע"י הרופא דיאטת ערך גליקמי נמוך מה אומרת דיאטה זו ואיפה ניתן לקרוא על הדברים שהיא מכילה. בתודה מראש.

שלום אור, דיאטה המבוססת על מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, הכוונה למזונות המכילים פחמימותוהמעלים את הסוכר באופן מתון יותר ונמוך יותר לעומת סוכר לבן. לדוגמה לסוכר או ללחם לבן יש ערך גליקמי של 100 ואילו לשיפון יש ערך גליקמי של כ-50, תלוי במקורות. את יכולה לקרוא על זה בגוגל תחת הערך "אינדקס גליקמי של מזונות" או "דיאטת ה-ZONE" או באנגלית Glycemic Index. בברכה, דנה

הי, לא מצאתי שעלתה פה לדיון דיאטה פופולרית בארה"ב שנקראת The Zone. להבנת זו הגירסה השפויה של אטקינס התומכת במבנה דיאטה של 40% פחמימות 30% חלבונים ו-30% שומן. יש להם מדריך מצוין (ומשכנע!) בקישור: http://www.zoneperfect.com/site/content/guide_01_intro.asp אשמח לשמוע התיחסויות בזי.

שלום בזי דיאטת הזון בהחלט מוכרת גם בארץ. יש איתה כמה בעיות: 1. בריאותית בדרך כלל לא מומלץ להסתמך על כמות חלבון גבוהה מ20 אחוז קלורי, מאחר ועודף החלבון הופך ממילא לפחמימות בגוף, במחיר של עומס עבודה מיותר לכבד ולכליות. 2. אם תקרא בעיון את ספרו של ד"ר סירס, יתברר לך שאחרי כל השכנועים המדעיים שנשמעים מאד משכנעים, למעשה הדיאטה שהוא מציע היא דלת קלוריות עד גיחוך. הכמויות שהוא מתאים לאנשים, אפילו לספורטאים, יספיקו להם בקושי לרבע יום. בצורה כזו הם ללא ספק ירזו, אך גם ללא ספק יישברו מהר מאד, מה שקורה בדרך כלל. בהצלחה.

אינני איש מכירות של דיאטת הזון, אולם אני נמנה על אותם אנשים אשר אכן קראו בעיון דקדקני את ספרו של ד"ר סירס מספר פעמים. לכן ברצוני להגיב לטענות הכותבת דלעיל ולהבהיר: 1. למומחי תזונה שונים יש דעות שונות לגבי אחוז הקלוריות היומי שאנו זקוקים לו מחלבונים - יש שטוענים 10% בלבד, 15% או אף 20% כטענת גב' אולנד. נדמה שכולם מזניחים את העובדה שכל אדם בוגר זקוק/ה לכמות חלבונים ייחודית לו/ה, או לכל הפחות למינימום של 75 גרם ביום, כפי שמלמדים המחקרים החדשים ביותר בתחום (כפי שניתן להווכח מקריאה באתרים של ד"ר סירס, zoneperfect.com, drsears.com . אם כל אדם יקפיד שלא לחרוג מצריכת החלבונים היומית המתאימה לו/ה הרי שאין סיבה שיצטברו עודפי חלבון בגוף שיעמיסו על הכבד והכליות שלא לצורך. 2. א) גב' אולנד שופטת את השיטה על סמך גבולות קלוריים, אך ד"ר סירס מראה באופן משכנע מאד מדוע דיאטת הזון איננה דיאטה של תת-תזונה שעלולה לגרום נזק למי שאוכלת/ת לפיה. ב) לטענה של גב' אולנד בדבר הכמויות הנמוכות מדי של מזון (בפרט לספורטאים) אין כלל על מה לסמוך. האם גב' אולנד טוענת למעשה שהספורטאים שד"ר סירס עבד איתם ודיווח על הישגיהם בספרו לא הגיעו כלל להישגים אלו, או לחילופין שהגיעו אליהם באמצעות שיטת התזונה שהיא דוגלת בה?? נראה שהכותבת שלעיל לא קראה את הספר. אם היא אכן קראה אותו בעיון הרי שהיא הטעתה ביודעין את הקוראים של הפורום הזה! אני מבקש מכל אחד שקורא את שלוש ההודעות האלה לגשת לחנות ספרים ולקרוא את החלקים הטכניים בספרו של ד"ר בארי סירס, "שיא הכושר", על מנת להווכח בנכונות טענותיי. לא צריך לשם כך לרכוש את הספר.