רירית רחם עבה. מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר

15/08/2006 | 19:43 | מאת: מלכי

אני בת 60, עברתי אולטרסאונד גניקולוגי ואמרו לי שיצא לי "רחם עבה" ולכן זה לא טוב ועליי לעשות עוד אולטרסאונד בעוד חודש כי רחם של אשה בגילי צריך להיות דק. אינני מבינה מה זה אומר ומה הסיכונים. רחם אורך 49 מ"מ עובי 46 מ"מ רוחב 53 מ"מ. עובי רירית הרחם - 14 מ"מ (!!!!!!!!!) הערות: ציסטית, לא הומוגנית. וסת אחרונה - באוק' 02. נתבקשתי להגיע שוב לאולטרסאונד בעוד חודש כשעליו כתבו לי (בטעות או עקב רשלנות!) "בדיקת מעקב הריון"... למען הסר ספק, אינני בהריון. אני נוטלת תרופות (להלן הרשימה) והרופאה אמרה לי בבדיקה שהרירית של הרחם יכולה להתעבות בגלל התרופות הללו (???) - ארט 50, ויסקז, זדיטן וקלציום. אני מאוד מודאגת. לא הסכימו לומר לי בבדיקה מה ההשלכות ומה הסיכונים של רירית רחם עבה. אנא עזרו לי!!! האם יש לי בעיה רפואית קשה?? תודה.

שלום, אולי פוליפ, אולי פעילות יתר הורמונלית, אולי מצב טרום סרטני וכו וכו. ניתן לקרוא על כך באתר שלי הרשום כאן למטה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר www.genicolog.net

מנהל פורום גיל המעבר