נגישות
נגישות

דיברטיקולום על שם מקל: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

דימום במערכת העיכול

על הגורמים והטיפולים האפשריים בכתבה הבאה. דימום במערכת העיכול הינו תסמין של בעיה במערכת העיכול מעיד על מחלה מסוימת. סיבת הדימום יכולה להיות נעוצה במספר גורמים, שרבים מהם אינם מסכני חיים. רוב הסיבות לדימום קשורות במצבים שניתנים לריפוי או לטיפול, כמו טחורים. למרות שהסיבות לדימום עלולות להיות לא חמורות, דמם רב עלול להיות מצב המסכן חיים ומהווה אחד ממצבי החרום ברפואה ולכן מיוחסת חשיבות רבה לאיתור מקור הדימום.מערכת העיכול כוללת את הוושט, הקיבה, המעיים הדקים, המעיים הגסים, החלחולת ופי הטבעת.לצורך איבחון מחולק דימום ממערכת העיכול לשניים:1) דמם ממערכת העיכול העליונה (וושט, קיבה, ותריסריון) 2) דימום ממערכת העיכול התחתונה הכוללת את המעי הדק, מעי גס וחלחולת.דימום ממערכת העיכול יכול לנבוע מאחד האיברים הנ"ל, או ממספר איברים בו...
ללמוד עוד על דיברטיקולום על שם מקל
דימום במערכת העיכול-תמונה

על הגורמים והטיפולים האפשריים בכתבה הבאה.

מאת:
22/07/2001
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדיברטיקולום על שם מקל?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דיברטיקולום על שם מקל: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, יש לי ילדה בת 3 שזו הפעם השלישית שיש לה דם בצואה. דם אדום רגיל ללא סימנים נוספים בכמות לא מבוטלת. בפעם הראשונה רצתי איתה לבית חולים ולא מצאו כלום. בפעם השניה עשיתי לה בדיקות צואה ולא נמצאו שום סממנים לא לביצי תולעים, לא דיזינטריה כלום בקיצור תוצאות נורמליות לחלוטין למעט שנכתב נראו לויקוציטים. יש לציין שאין לה חום, אין לה שינוי בהתנהגות, היא לא מצביעה על כאבי בטן ו/או כל תופעה אחרת. אולי חשוב לציין שהיא אכלה סלק לפני שבוע ומעבר לזה לא נראה כי אכלה משהו מיוחד אנא סיועכם תודה

שלום, הופעה של דימום משמעותי כפי שציינת דורשת בירור. ראשית יש לבדוק את פי הטבעת היטב ולשלול הופעת של סריטה=פיסורה. במקום שני יש לבצע בירור גסטרו לשלול מקור לדמם כמו סעיף ע"ש מקל ופוליפים במעי. אני מציע לגשת לרופא גסטרו מומחה לילדים.

20/07/2009 | 18:55 | מאת: קא
מתוך פורום רפואת משפחה

ערב טוב , מה זאת בדיקת "מיפוי מקל" ? רופא הימטלוג הפנה אותי לבדיקה זאת כדי לשלול MECKEL DIVERT ... מה זאת אומרת ? תודה

שאלה נוספת אם אפשר , בבדיקות הדם האחרונה היה לי ערכים קטנים מהנורמה ( על מה זה מצביע ) תודה , חלק מהם : FERRITIN = 2.3 TRANSFERIN = 195 IRON = 6 HGB= 8.7 RDW = 18.6 PLT = 786

סעיף על שם מקל הינו סעיף במעי העליון שהוא שריד מתקופת העוברות שלא נעלם ולפעמים בגיל המבוגר עלול לגרום לבעיות. מבצעים מיפוי על מנת לראות אם קיים סעיף כזה או לא. ראה גם קישור לויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/Meckel%27s_diverticulum

אני בן 37, ובריא בד"כ. ב-30 ליוני פיתחתי חולשה חזקה שלוותה בשלשולים ובצואה שחורה מאוד (מלנה). הקפיצו אותי למיון באסף הרופא כשאני כולי לבן. ונמדד לי המוגלובין של 8.4. קיבלתי שתי מנות דם וההמוגלובין התיצב על 10.4 (בשחרור אחרי 11 ימים באשפוז).תוך כדי האשפוז עשו לי את הבדיקות הבאות שכולם נמצאו תקינים לחלוטין: גסטרו רגיל, גסטרו אנדוסקופיה (עמוק יותר), קולונסקופיה, ו-CT בטן. ארבעה ימים אחרי השחרור מבית החולים, שוב בבדיקת דם לביקורת נמדד לי המוגלובין של 7.7 והוקפצתי לבית החולים לאשפוז. קיבלתי 4 מנות דם ושתי מנות פלזמה. שוחררתי עם המוגלובין של 11 ביום שבת ה-18 ליולי. מחר אני אמור לעבור בדיקת קפסולה (מצלמה) של 24 שעות. אני מנסה לחשוב עם יש עוד כיוונים שהצוות (הנפלא אני חייב לציין) של בית החולים אסף הרופא, עדיין לא חשב עליהם? אמרו לי לבדוק כיוונים של תולעים.

בדיקת קפסולה היא אכן בדיקת הבחירה למצב של דימום מדרכי העיכול שלא נמצא מקורו. ייתכנו מצבים של כלי דם לא תקינים בדופן המעי הדק (אנגיואקטזיות) , סעיף ע"ש מקל( MECKEL'S DIVERTICULUM) ובשכיחות נמוכה יותר גידולים במעי הדק שניתן לגלות ע"י הבדיקה. ד"ר גל

צוהריים טובים , אני סובלת מאנימיה קשה , ובלי הגזמה קיבלתי בשנה האחרונה יותר מעשריים מנות דם , וגם כן קיבלתי כעשרה עירוי ברזל ... פעם ההימוגלובין יורד בצורה משמעותית ( HB=4 ) ואחרי מנות הדם עולה ל- 10 , ואז אחרי כמה ימיים או שבועות יורד עוד פעם ... כמובן שללו מחלות בדם ובייצרתו , גם כן נשלל דימום מהווסת( יותר מחצי שנה לא מקבלת- אני בנתיים בתת משקל (38ק"ג) ... עברתי כמה בדיקות לשלול דימום ממערכת העיכול ( גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה , וידיו קפסולה , CT בטן , ... ) והכל יצא תקין... בנתיים אני במעקב רופא גסטרו , האם תוכל להסביר לי מאיפא אפשר לאבד דם בצורה כזאת ? אתמול עשיתי ס"ד והנה התשובה : מס הזמנה 176246330 מתאריך 09:27 31/05/2009 רופא מזמין עראקי עדנאן גורם מזמין טירה מחוז שרון שומרון הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 10.8- 4.8 K/ul 7.9 WBC 5.40- 4.20 M/ul 2.69 RBC 16.0- 12.0 g/dl 6.8 HB 1 47.0- 37.0 % 21.3 HCT 31.0- 26.0 pg 24.2 MCH 36.7- 33.0 g/dl 30.5 MCHC 16.0- 11.0 % 18.1 RDW 97.0- 80.0 fL 79.2 MCV 15.0- 0.0 0.1 MACRO% 10.0- 0.0 9.7 MICRO % 10.0- 0.0 0.8 HYPER% 10.0- 0.0 25.3 HYPO % 10.0- 0.0 0.4 MICRO%/HYPO% 450- 150 K/ul 127 PLT 13.0- 4.0 fL 11.6 MPV פירוט הערות מציין הערה 1 בוצע פעמיים

אין ספק שאת מאבדת דם ועברת בירור מקיף. בדיקת וידאו קפסולה היא בדיקת הבחירה במקרים אלו אולם לעתים יש צורך לחזור על בדיקות כגון גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה כדי לשלול פספוס של ממצאים. במידה וקיימים ארועים של דמם טרי או כהה צריך לשלול המצאות של דיברטיקולום ע"ש מקל כגורם לדימום ע"יח מיפוי. אפשרות נוספת היא אנטרוסקופיה עם בלון כפול המבוצעת בתשלום בתל השומר ואיכילוב. ד"ר גל