מיפוי

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

20/07/2009 | 18:55 | מאת: קא

ערב טוב , מה זאת בדיקת "מיפוי מקל" ? רופא הימטלוג הפנה אותי לבדיקה זאת כדי לשלול MECKEL DIVERT ... מה זאת אומרת ? תודה

20/07/2009 | 19:00 | מאת: קא

שאלה נוספת אם אפשר , בבדיקות הדם האחרונה היה לי ערכים קטנים מהנורמה ( על מה זה מצביע ) תודה , חלק מהם : FERRITIN = 2.3 TRANSFERIN = 195 IRON = 6 HGB= 8.7 RDW = 18.6 PLT = 786

21/07/2009 | 14:10 | מאת: ד"ר יעל הס

סעיף על שם מקל הינו סעיף במעי העליון שהוא שריד מתקופת העוברות שלא נעלם ולפעמים בגיל המבוגר עלול לגרום לבעיות. מבצעים מיפוי על מנת לראות אם קיים סעיף כזה או לא. ראה גם קישור לויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/Meckel%27s_diverticulum

מנהל פורום רפואת משפחה