צואה בדם של ילדה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/06/2010 | 12:38 | מאת: ירדנה

שלום רב, יש לי ילדה בת 3 שזו הפעם השלישית שיש לה דם בצואה. דם אדום רגיל ללא סימנים נוספים בכמות לא מבוטלת. בפעם הראשונה רצתי איתה לבית חולים ולא מצאו כלום. בפעם השניה עשיתי לה בדיקות צואה ולא נמצאו שום סממנים לא לביצי תולעים, לא דיזינטריה כלום בקיצור תוצאות נורמליות לחלוטין למעט שנכתב נראו לויקוציטים. יש לציין שאין לה חום, אין לה שינוי בהתנהגות, היא לא מצביעה על כאבי בטן ו/או כל תופעה אחרת. אולי חשוב לציין שהיא אכלה סלק לפני שבוע ומעבר לזה לא נראה כי אכלה משהו מיוחד אנא סיועכם תודה

שלום, הופעה של דימום משמעותי כפי שציינת דורשת בירור. ראשית יש לבדוק את פי הטבעת היטב ולשלול הופעת של סריטה=פיסורה. במקום שני יש לבצע בירור גסטרו לשלול מקור לדמם כמו סעיף ע"ש מקל ופוליפים במעי. אני מציע לגשת לרופא גסטרו מומחה לילדים.

מנהל פורום רפואת ילדים