השתלה ?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/03/2005 | 12:51 | מאת: זהבה

שלום עלי לעבור עקירת שן קדמית (מס' 27 אם אני לא טועה שהיא כתר על בורג כבר הרבה שנים) בעבר עברתי פעמיים אפיסקטומי מעל השן, כיום יש דלקת בתוך החניכיים ואני מקבלת אנטיביוטיקה ואני מועמדת לעקירה השאלה היא האם יש מקום להשתלה במקום השן העקורה או לעשות גשר ?

29/03/2005 | 20:03 | מאת: ד"ר אמודי עומרי בשם ד"ר פלד

על מנת לקבל תמונה ברורה יש לבצע ציולם פנורמי ואף פריאפקלי של אזור השן לדעתי אין מדובר בשן מספר 27 מאחר והיא נמצאת באזור אחורי בלסת עליונה משמאל השיקול בין השתלה לביצוע גשר יכול לנבוע מכמות העצם באזור זה כמות עצם מהווה שיקול קריטי האם ניתן להשתיל או לא. היום יש אמצעים רבים להשתלת עצם (עצמית או חילופית) באזור לאחר עקירה על מנת לייצור כמות עצם מספיקה לשתל עתידי גם למרכיב הכלכלי יש חשיבות במקרים אילו

16/04/2005 | 14:33 | מאת: TT

אבי אבר השתלה לפני יומים.תוך כמה זמן הקליה צריכה להתחיל לעבוד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות