עבנית מוגברת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/03/2005 | 07:55 | מאת: אלכס

שלום רב. מה יכולה להיות סיבה לעבנית מוגברת בפה ? 1.בעבר היו לי עבנים בבלוטת רוק - עברתי ניתוח והוציעו 4 עבנים 2.כל חצי שנה מבצע ניקוי עבנים בשיניים ( תוך זמן קצר מצתברת כמות גדולה של עבנית ) 3.גם עכשיו כיים סיכוי לסתימות בבלוטת רוק . מה הסיבה ומה הטיפול ? אם חייב לבצע בדיקות : סילוסקופיה וסילוגרפיה ? תודה. בברכה.

29/03/2005 | 19:44 | מאת: ד"ר אמודי עומרי בשם דר"כ פלד

יש להבדיל בין אבן בשיניים לאבן בבלוטות הרוק כעבר בחסימות חוזרות ונשנות של בלוטות הרוק היה צורך בניתוח כירורגי על מנת להוציא את האבן שבדר"כ כלל את הוצאת הבלוטה עצמה כיום פותחה טכניקה אנדוסקופית בה ניתן להיכנס לבלוטת הרוק דרך צינור ניקוז הרוק ע"י סיב אופטי ומצלמה זעירה ולאבחן את אזור האבן בבלוטה והוציאה ללא כל פעילות כירורגית מורחבת או הוצאת הבלוטה עצמה סיאלוגרפיה- הזרקת חומר ניגוד לבלוטה על מנת לאבחן העם קיימת חסימה סיאלוסקופיה - החדרת סיב אופטי עם מצלמה זעירה לאזור הצינורית ואיבחון החסימה והוצאת האבן

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות