עקירה כירורגית שלא מפסיקה לדמם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

29/12/2003 | 07:35 | מאת: דג בים

לפני כ 13 שעות עברתי עקירה כירורגית, הד"ר אמר שהדימום יפסיק לאחר כרבע שעה-מקסימום חצי שעה. עברו 13 שעות ואני עדיין מדמם. אין אני עוצר את הדימום? זה תקין?

30/12/2003 | 18:08 | מאת: ד'ר אבי לוינשטיין

דימום מתמשך לאחר עקירה 13 שעות אומר כמה דברים. 1. כנראה שלא ניקו טוב לאחר העקירה ונותרה גרנולומה הגורמת לדימום. 2. שייר שורש יכול לגרום לדימום. 3. יש לעשות ספירת דם,זמן דמם,זמן קרישה ואז לראות אם קימת בעיה עם פקטורי הקרישה או אולי ספירת דם נמוכה יכולה להעיד על בעיה בדם כמו טרומבוציטופיניה הייתי ממליץ: א.ללחוץ עם פד גזה למשך 30 דקות ב.במידה והדימום לא הפסיק ללחוץ שוב 30 דקות ג.במידה ונמשך הדימום לרוץ לבי'ח הקרוב אלך ד. רפואה שלמה

02/01/2004 | 17:29 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לדג בים לפני שרצים לבית החולים. לאחר ניתוח או עקירה יתכן רוק עם מעט דם שקרא רוק דמי והוא סביר מספר שעות לאחר הניתוח . אין הכוונה לדימום אקטיבי . במקרה של דימום אני ממליץ מספר שלבים. א. להניח פדי גזה סטריליים באזור העקירה וללחוץ מספר דקות (20 דקות לערך) ב. באם לא עוזר לקחת שקיק תה להרטיב במים פושרים לחצי דקה ולהניח על אזור העקירה ומעל פד גזה ולהמתין 20 דקות . ג. במידה וזה לא עוזר להרים טלפון לרופא המטפל ולקבל יעוץ לגבי המשך הטיפול. לגבי הסיבות שהרופא הקודם רשם איננני יודע לומר האם זה נוצר מטעות של רופא לרוב לא אולי צריך לחזור למרפאה ולתפור את אזור העקירה וזה מאד עוזר. בריאות שלמה . ד"ר פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות