שיני בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/02/2005 | 21:33 | מאת: דורית ד

ד"ר פלד שלום, שתי שאלות: 1.אני בת 25, מזה 3 שנים אני סובלת מבעייה של 2 שיני בינה כלואות בלסת התחתונה(דלקות,נפיחיות)- ע"פ אבחון של רופא שאינו כירורוג נאמר לי כי עלי לעקור את השתיים שנמצאות בלסת התחתונה ובנוסף שתי שיני הבינה שמעליהן שכן הצליחו לבקוע- האם נכון שהכרחי לעקור את כל הארבע? 2.אני סובלת מחרדה נוראית לגבי ההליך של עקירה כירוגית שגובלת בהיסטריה האם יש אפשרות לקבל את הטיפול המתאים למצבי(העקירות) המורכב במרפאה ברמב"ם? אודה מאד על תשובתך, דורית

26/02/2005 | 18:33 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לדורית שלום! אכן כשיש צורך לעקור שיניים בלסת התחתונה מומלץ לעקור גם את השיניים העליונות כיוון שאם לא כן הן יכולות לבקוע בקיעת יתר ולגרום לדלקות ופציעה של רריות הפה. אכן יש אפשרות לעקור את השיניים ברמב"ם לצורך כך יש לתאם תור לבדיקה יחד עם הצילום הפנורמי . במידה ואת חוששת מהתהליך קיימת גם אפשרות לבצע את העקירות תוך כדי מתן טישטוש לוריד הגורם להפחתת החרדה ואפילו לא תזכרי שעברת את התהליך. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות