ליכן פלאנוס בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/02/2005 | 19:26 | מאת: עופר

שמי עופר ואני בן 27 סובל מזה כ6 שנים מליכן פלאנוס לעיתים המחלה מתפרצת ולעיתים נרגעת סובל בעיקר מנגעים באיזור הרגליים טופלתי ומטופל בעיקר בדארמובט רציתי לקבל מידע על המחלה ובאם ישנם עוד דרכי טיפול במחלה האם יש קשר גנטי למחלה , האם המחלה מדבקת , האם ניתן להקטין את האוחזי ההתפשטות שלה והיכן מרכזי הטיפול במחלה בארץ בברכה מראש ממתין לתשובתכם/ן עופר

22/02/2005 | 09:34 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לעופר שלום! ליכן פלנוס הינה מחלה המתבטאת בעיקר בעור אך גם ברריות הפה. לא ציינת האם יש לך נגעים בחלל הפה. באופן כללי לטיפול הנגעים בעור יש לפנות לרופא עור, לגבי הנגעים בפה במידה ויש סימפטומים כמו צריבה ניתן לטפל בסטרואידים במינון נמוך. אין זה פיתרון לבעייה, אך חשוב לבצע מעקב סדיר אחר נגעים אלו כיוון שבאחוז נמוך מאד הינם יכולים לעבור התמרה ממארת בברכה ד"ר מיכה פלד.

30/09/2005 | 23:21 | מאת: דוד

שלום אובחנתי כחולה (ביופסיה). טופלתי ללא הצלחה בשטיפה על סטרואידים. מתפתחות על החיך ליד הענבל שלפוחיות שמקשות לבלוע (מייד אחרי אוכל הן מתנפחות יותר). האם יש טיפול שייקל על תופעת השלפוחיות ? אולי הומיאופטי ? סיני ? פולני ? תודה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות