פטריה בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/02/2005 | 01:16 | מאת: אידה

האם יש קשר בין תותבת חלקית לבין פטריה בלשון? כחודשיים שיש לי פטריה בלשון אני רק חושבת שזאת פיטרייה.. בשני צידיי הלשון ולאורך צבע הלשון צהבהב ושאר חלקי הלשון לבן.. עד לפני חודשיים הלשון היתה כל השנים אדומה וללא שום בעיה. אני גם נוטלת תרופה בשם אוקסיקונטין ממשפ' המורפיום , נגד כאב. ואני גם מעשנת.. אני מספרת כל מה שיכולה להיות הסיבה לשינוי בצבע הלשון את התרופה אני לוקחת כמה שנים באופן קבוע.. האם מצב הלשון מסוכן? אני מאוד מודאגת.. מצפה לתשובה מהירה בברכה אידה

22/02/2005 | 08:57 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאידה שלום! פטרת הלשון יש לאבחן ע"י תרבית , לא כל חיפוי על הלשון הינו פטריה. אכן תותבת יכולה לגרום לפטרת הפה ,לשם מניעה יש להסיר את התותבת במשך הלילה,ולנקותה היטב. בברכה ד"ר מיכה פלד.

22/02/2005 | 10:21 | מאת: עדן

ד"ר פלד שלום תודה על תשובתך.. ועוד שאלה קטנה. האם אפשר לנקות את התותבת עם חומץ?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות