עקירה חלקית של שן בינה כלואה למחצה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/02/2005 | 20:27 | מאת: מאי

שלום רב לפני שלושה שבועות עברתי עקירה חלקית של שן בינה כלואה למחצה בבית חולים. בחודש שלפני היה לי אירוע של כאבים חזקים בעקבות הזיהום החוזר בשן הפתוחה למחצה. צילום הסי.טי שלי הראה קירבה רבה מאוד של השורשים אל העצב שעובר במקום , ולכן הסיכוי לפגיעה בעצב והרדמות איזורית היה גבוה ביותר. בסופו של דבר הוחלט לעקור רק חצי שן , את החלק העליון עם הדלקת ואת השורשים למטה להשאיר. בשלב זה אני בתקופת החלמה ותחת ביקורת רפואית. רציתי לברר מהם סיכויי ההצלחה לניתוח/טיפול מסוג זה. נאמר לי שזה הליך כירורגי שאינו מתבצע לרוב בד"כ. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה.

19/02/2005 | 22:28 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למאי אכן זה הליך כירורגי לא נפוץ, אך עם זאת קיים ויש תוצאות טובות וריפוי תקין ללא פגיעה בעצב. כמובן שחשוב המעקב בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות