פרוטיס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/02/2005 | 17:14 | מאת: יונה

שלום יש למכרה שלי גוש בצד שמאל של הפנים ליד התנוך. הגוש נמצא שם כבר כ-10 שנים, ובגודל של 0.6 ס"מ וללא שינוי לאורך התקופה. נאמר לה ע"י רופא אף אוזן גרון שאם הגוש מצוי בבלוטת הרוק רצוי מאד להוציא את בלוטת הרוק שכן לא טוב שיהיו בה גושים גם אם הם שפירים. שאלותי הם: 1. מדוע צריך להוציא את בלוטת הרוק ולא רק את הגוש? 2. מהן ההשלכות של הוצאת בלוטת הרוק מבחינת תפקוד יומיומי? 3. נאמר לי שלאורך בלוטת הרוק עובר עצב חיוני מאד, מה קורה איתו? 4. האם יתכן שהגוש נובע מסיבות דנטאליות? שכן יש לה בעיות שיניים וחניכיים רבות שלא טופלוץ תודה על התשובה יונה

18/02/2005 | 11:57 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ליונה שלום! אינני יודע מהי אבחנת הגידול שכן לא ציינת אותה, אך ישנם גידולים שפירים בבלוטת הרוק העלולים עם הזמן לעבור התמרה ממארת וכדאי להוציאם. לעיתים אין חובה להוציא את כל הבלוטה אלא רק את האונה השיטחית שלה. איננו מוציאים רק את הגידול מחשש לפגוע במעטפת ( קפסולה) שלו וכך לפזר תאי גידול בבלוטה. בבלוטת הפרוטיד עובר עצב הפנים האחראי לתנועתיות של שרירי ההבעה יש סיכון לפגיעה בעצב זה במהלך הניתוח , אם כי כירורג מיומן ידע להגן ולשמור על העצב. גוש בבלוטת הרוק איננו שייך לבעיות דנטליות. לא כדאי להזניח, גשי לטפל בברכה ד"ר מיכה פלד.

18/02/2005 | 21:21 | מאת: יונה

שלום לדר' מיכה פלד ראשית המון תודה ושוב תודה על תשובתך. לצורך הבהרה, בבדיקת fna שנעשתה לא נתגלו תאים ממאירים, האם העובדה שהגוש קיים שם וללא שינוי בגודל במשך 10 שנים משנה משהו בענין? בנוסף מה קורה לאחר הוצאת בלוטת הרוק? מה במקום? מה קורה עם הרוק? מי יעשה אח"כ את העבודה במקומה? האם הטפול צריך להעשות ע"י רופא אף אוזן גרון או פה ולסת? ואגב בבדיקת הסי.ט. שנעשתה אי אפשר היה לאבחן במדויק אם הגוש נמצא בתוך בלוטת הרוק או קישרית, שאלתי האם ישדרך וודאית לברור המיקום המדויק לפני שאני נפרדתמאחד מאברי גופי( זה בשביל ההומור). ושוב תודה יונה

23/07/2013 | 17:56 | מאת: דורון

יש לי את אותו ממצא. אצל מי היא נותחה? על מי ממליצה?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות