שטיפת פרק - דחוף

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/02/2005 | 18:32 | מאת: הדס

שלום ד"ר פלד, אני סובלת כ- 10 חודשים מTMJ. בתחילה טופלתי באתופן, אך הוא עזר באופן חלקי ולכן הותאם לי סד לילה. הסד לא שיפר את המצב, ולאחרונה המצב הדרדר ואני שוב חשה כאבים. אני מטופלת במרפאת פה ולסת בהדסה עין כרם, ונקבע לי תור לשטיפת פרק בתחילת השבוע הזה. לפי הרופא המטפל בי - זה אמור לעזור. שאלותי: מה זה שטיפת פרק? כיצד נעשה התהליך? האם יש לזה סיכונים? האם זה אמור לעזור, או שאולי ישנו טיפול אחר? אוסיף ואומר, שעברתי גם בדיקת מיפוי עצמות שתוצאותיה: קליטה יחסית בין TMJ. מימין 62%, משמאל 38% (הכאבים/הדלקת היא בצד ימין). אודה מאוד על תשובתך, הדס

13/02/2005 | 20:42 | מאת: ד"ר מיכה פלד

להדס שלום! שטיפות מפרק הלסת נעשות ע"י הזרקת Saline ( באופן פשטני מי מלח) לתוך המפרק לעיתים גם סטרואידים להפחתת הדלקת. במקרים מסויימים זה אכן עוזר, במידה ואין הטבה לעיתים יש לשקול ניתוח של המפרק . בהצלחה ד"ר מיכה פלד

13/10/2013 | 12:35 | מאת: מורן

שלום, בחודש הבא אני עוברת ניתוח של שטיפת פרק. כמה זמן החלמה מהניתוח? תודה מראש

13/10/2013 | 15:50 | מאת: ד"ר הילה קליין

שטיפת מפרק היא פרוצדורה פולשנית אך בדכ נעשית באופן אמבולטורי תחת הרדמה מקומית ואיננה מצריכה אשפוז האם כוונתך לשטיפת מפרק או ארתרוסקופיה של המפרק? בברכה דר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות