תופעות הקשורות לפלטה בשיניים.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

31/01/2005 | 20:48 | מאת: אבנר

שלום רב! לאחרונה התגלו אצלי תופעות כגון כאבי ראש, לחץ בלסתות וכן עייפות וחולשה. אני נוהג לבצע פעולות לעיסה לא מודעות (ללא קשר לאכילה). כמו כן יש לי יובש מתמידבפה. רציתי לשאול- האם נראה לך כי התופעות הנ"ל יכולות להיות קשורות לפלטה( שיניים תותבות)? האם יתכן כי נוצרה אצלי דלקת מכנית בעקבות תנועות הלעיסה שיצרו חיכוך ושגורמת לכל התופעות הנ"ל (כולל עייפות וחולשה?) אילו בדיקות יש לדעתך לבצע? בהנחה כי אכן קשורות התופעות לפלטה , אילו פתרונות קיימים למצב זה?

03/02/2005 | 12:58 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאבנר שלום! קשה להאשים את כל הבעיות הגופניות בפלטה, אם כי ייתכן שבמידה וישנה בעיית סגר יש כאבים בראש ובמפרק. עצתי לך לפנות למרפאותפה ולסת ובמקביל לעבור בדיקה כללית אצל רופא המשפחה. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות