שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/01/2005 | 18:33 | מאת: זיו

שלום ! לפני כשמונה שנים הושתלו שני שתלים בלסת תחתונה שמאל. לפני כשנה החלו הכתרים להתנדנד. הסתבר שה"משושה" העליון של שני השתלים נשבר. רופא השיניים ניסה לאלתר חיבור לשתלים ללא ה"משושים" המקוריים אולם כעבור מספר שבועות נשברו שני הברגים וכעת המצב הוא שבתוך שני השתלים ישנו (בכל אחד מהם) החצי התחתון של הבורג השבור. רופא השיניים שוקל לעקור את שני השתלים הנ"ל ולהשתיל במקומם או לידם שתלים חדשים אחרים. מאחר והפעולה נראית טראומטית מאוד האם קיים פיתרון מקצועי אחר לפיו ניתן להשתמש בשתלים הקיימים ולא להוציאם. תודה מראש

26/01/2005 | 14:25 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לזיו שלום! ניתן להוציא את הברגים ולשקם שוב ע"ג השתלים הקיימים. יש לפנות לצורך כך למומחה לשיקום הפה. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות