טראומה בריכמה הרכה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/01/2005 | 16:11 | מאת: ורד

היי יש לי טראומה בריקמה הרכה. כך נאמר לי על ידי הרופאה, באזור של שיני הבינה. השיניים עצמן בריאות ישרות ומשמשות ללעיסה. היא המליצה לי על עקירה של שתיהן. שאלתי היא, האם אין אפשרויות אחרות, בייחוד שהטראומה לא מורגשת, ללא כאבים וכו? האם חייבים לעקור, אי אפשר פשוט להשאיר זאת כך? ואם חייבים לעקור, האם אפשר לעקור רק אחת ואז לשמור לפחות אחת מהן לעתיד (הבנתי שזה טוב כאשר השיניים הסמוכות לשן הבינה במצב לא טוב, ובעתיד שן הבינה תתפוס את מקומן או משהו כזה). האם זה אפשרי לעקור רק אחת וכך למנוע את נשיכת הלחי? תודה, ורד

21/01/2005 | 15:25 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לורד שלום! אם השיניים בעמדה תקינה אין סיבה לעקור . האם הטראומה של נשיכת הלחי הינה בלתי נמנעת או מתוך הרגל? בכל אופן מומלץ להתייעץ עם כירורג פה ולסת לגבי הצורך בעקירות. בכל אופן אין טעם לעקור שן אחת בלבד שכן השניה תבקע ביתר ותגרום לטראומה נוספת. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות