לאחר זריקה בלסת חלפו 8ימים וחלק מהלשון רדום

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/01/2005 | 15:36 | מאת: דן

לפני כ8 ימים נאלצתי לעבור טיפול שורש בשן טוחנת אחרונה בפה. לשם ביציע הטיפול רופא השינים הזריק ללסת באזור האחורי של הפה וברגע החדרת המחט הרגשתי כמו זרם חשמלי. עד היום חלק מלשוני וכן האזור ליד ביצוע הזריקה רדום. מלבד לחכות עד חצי שנה כפי שהרופא המליץ יש משהוא שניתן לבדוק או לעשות? זה נראה מפחיד שלעצמו בתודה מראש על העזרה דן

15/01/2005 | 21:26 | מאת: ד"ר מיכה פלד

דן שלום! במהלך האילחוש המקומי ללסת התחתונה מאולחש בין היתר העצב הנותן תחושה ללשון ולחניכיים מצידה של הלשון. לעיתים קורא כי העצב נפגע מחדירת המחט , דבר שקשה לשלוט עליו. בד"כ לא מדובר בירידה תמידית בתחושה וצריך להמתין ולחכות עד שהתחושה תחזור, מה שחשוב הוא לשים לב האם יש שינוי או שיפור בתחושה עם הזמן. זה אכן יכול לקחת עד שנה לחזרה מלאה של התחושה העצבית.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות