קושי בדביור בגלל קוביות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/01/2005 | 13:38 | מאת: לא יכול ככה יותר

אני לא יכול ככה יותר. האותיות בקושי מחליקות החוצה, אני מדבר לא ברור, אני תמיד צריך לחזור על המילים כי לא מבינים אותי, או בגלל שאני שם לב. הדביר של קטוע. אני תמיד צריך לתכננן את הדיבור שלי לפני כל משפט. והיום גיליתי למה זה, למרות שבתת מודע שלי כבר ידעתי למה זה קורה: זה בגלל הקוביות. מאז שיש לי קוביות זה ככה, רק מאז. לפני כן היו לי חיים נורמאלים לחלוטין. השאלות שלי הן כאלו ואני מבקש תשובה על כולן כי אני חרד לגורל ההתבטאות שלי: 1.כשיוציאו לי את הקוביות, הדיבור יחזור להיות רהוט כקדמותו? או שבגלל שמבנה השיניים השתנה בגלל הקוביות אז הדיבור שלי ימשיך להיות כזה? 2. אם אני לא אלך לקלינאי תקשורת אז הדיבור שלי ימשיך להיות כזה? 3. אם אני אלך לקלינאי תקשורת, זה באמת יתקן את המצב? או שזה יעזור אבל לא יחזיר את המצב לתקינותו? אוף... למה רופאי השיניים לא מזהירים לפני שהם מרכיבים את מקלקל העברית הזה.

15/01/2005 | 21:17 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום! לגבי טיפול אורתודונטי יש לפנות בשאלה לפורום המתאים וד"ר אייזנבוד ישמח לענות על שאלותיך. בברכה ד"ר מיכה פלד.

15/01/2005 | 21:18 | מאת: ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות