בלוטת רוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/01/2005 | 22:40 | מאת: אביטל

ד"ר פלד שלום חברה שלי נפצעה בתאונת דרכים ואחד מבלוטות הרוק שבצידי האוזן נפצע הרופאים תפרו בניתוח אך נראה שיש שם בעיה מאוד רצינית... הרוק מתנקז לבלוטה ויוצר נפיחות בכל האזור שמעוות את הפנים כרגע מה שמנסים לעשות זה לנקז עם מזרק את הרוק שמצטבר ולחבוש את המקום בלחץ- האם הדבר יפתור את הבעיה בסופו של דבר או שיהיה צורך בניתוח חוזר או כריתת הבלוטה הודה לך על תשובתך אביטל

15/01/2005 | 21:11 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאביטל שלום! במקרים של פגיעה טראומטית בבלוטות הפרוטיד לעיתים מספיקה סגירה ראשונית בלבד. אך במידה והפרשת הרוק לא מסתדרת לעיתים יש לשקול ניתוח נוסף לשחזור הקפסולה של הבלוטה . בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות