לסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/01/2005 | 13:46 | מאת: ליאורה

שלום ד"ר, לא מזמן חזרתי מטיפול שורש שהיה קצת ארוך והפה שלי היה פתוח לאורך כל הטיפול וכנראה שיותר מדי היה פתוח כי בסופו לא יכלתי לסגור את הפה והביאו מישהו שמומחה בזה ובפעולה פשוטה מאוד החזיר את הלסת למקומה. זאת היתה פעם ראשונה שדבר כזה קרה לי והם הרגיעו אותי ואמרו שזה קורה להרבה אנשים כנראה בגלל פתיחה של הפה יותר מדי ומתח. האם בגלל שזה קרה לי זה עלול לקרות לי שוב בטיפולים הבאים?(הטיפול לא הסתיים בגלל זה ויש עקירות שיני בינה שצריך לעבור) איך ניתן להזהר שזה לא יקרה שוב?

06/01/2005 | 18:45 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לליאורה שלום! ייתכן וזהו אירוע חד פעמי ואז אין צורך לטפל , במידה ופריקת הלסת הזו חוזרת על עצמה יש לבדוק האם יש צורך בטיפול נוסף או התערבות כירורגית. על מנת למנוע מצב חוזר כזה בטיפול שיניים יש להזהר מפתיחת פה מוגזמת ואם נדרשת כזו אז יש לבקש מרופא השיניים שיתן לך הפסקה אחת ל 10 - 15 דקות בה תוכלי לסגור את הפה ולהרפות את השרירים. אפילו עיסוי של שרירי הלעיסה בזמן הפסקות אילו עשוי לעזור. בברכה ד"ר מכה פלד

06/01/2005 | 21:39 | מאת: ליאורה

שלום ד"ר תודה על התשובה הבנתי והרופאה אמרה לי שהיא תעשה לי להבא טיפולים קצרים יותר כדי שלא אתאמץ בפתיחת פה יותר מדי זמן כי אחרי שזה קרה והיה צריך לעשות צילום לשן בתוך הפה אז שוב הלסת יצאה ממקומה לשנייה וחזרה למקומה לבד אז הרופאה ראתה והחליטה שנגמר הטיפול ושצריך מנוחה ללסת. במידה וזה יחזור שוב, מה הטיפול הדרוש לכך למניעה ? האם ניתן לעשות צילום ללסת בכל מקרה כדי לסלק כל חשד לבעיה מבלי לחכות שזה יקרה לי שוב?זה פשוט מדאיג אותי וקשה לי לשכוח את האירוע שהיה לא נעים בכלל.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות