ראש צהוב-לבן על פיקעית טעם. דוקטור- מה מומלץ לעשות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/01/2005 | 22:29 | מאת: רמי

מצאתי בלשון בליטה בצד השמאלי בשליש העמוק שניראית לי חריגה (ביחס לבליטות אחרות בצד, שאינן בולטות כך ואינן בעלות ראש צהוב). ניבדקתי בדיקה ויזואלית. ראו זאת שני רופאים, שניהם אומרים שזה אינו אפטה או מוגלה. אחד אומר: "אנטומיה רגילה" השני אומר שאינו יודע מהו הראש הצהוב, ויש אפשרות לחתוך ולבדוק.על פיו מדובר בפיקעית טעם בצד השמאלי, עם ראש צהוב ונוקשה בקוטר כ 2 מ"מ, שהתארכה מעט ו"מדלדלת". דוקטור- מה מומלץ לעשות ? כמו כן, אשמח אם יש למישהו רעיון או נסיון מהעבר: מה גורם לפקעית טעם להיראות כך ?

02/01/2005 | 20:04 | מאת: ד"ר מיכה פלד

התארכויות של פקעיות הטעם יכולות להתרחש עם הגיל בד"כ לא מדובר באחת בודדת, אך ייתכן. אין צורך להכנס ללחץ המלצתי לך להיות במעקב ולראות האם אין שינוי . בברכה ד"ר מיכה פלד.

02/01/2005 | 23:16 | מאת: רמי

דוקטור, גיל - אכן החודש חגגתי 40. לגבי הראש הצהוב-לבן יש מעקב, כהמלצתך. תודה לבינתיים, ונשתמע בעוד כעשרה ימים. רמי.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות