שיתוק בצד שמאל של הפנים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/01/2005 | 20:59 | מאת: מיכלי

לפני שנה בדיוק תקף אותי שיתוק בצד שמאל של הפנים הייתי ללא חוש טעם, וצד מעוות. ניגשתי לרופא וקבלתי כדורים ולאחר שבועיים התופעה נעלמה. שאלתי: ממה בדרך כלל נובעת בעיה זו, הרופאים אומרים "זה קורה" אבל למה?!? לזה הם לא עונים לי. אני בחורה צעירה, בת 24 זה לא מוקדם להתקל בתופעה שכזו? האם יש קשר בין המקרה לבין חשש לשבץ מוחי? האם רצוי שאערוך בדיקות נוספות כדי למנוע מצבים שכאלו ואפילו גרועים יותר? אשמח לקבל תשובתכם תודה

02/01/2005 | 20:10 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למיכלי שלום! שיתוק בעצב הפנים ( Bell's Palsy ) קורה לרוב בגלל זיהום וירלי שבמהלכו מופעל לחץ על עצב הפנים ממקור יציאתו בגולגולת ומתבטא בשיתוק כל סעיפיו באותו הצד .בד"כ המצב חוזר לעצמו אחרי טיפול. אין מדובר " בסימני צד" בהם מופיע שיתוק לאחר שבץ מוחי . בברכה ד"ר מיכה פלד.

03/03/2005 | 12:32 | מאת: נעמי

ברצוני לדעת יותר מידע לגבי מחלה זו אם באפשרתכם לשלוח לי את זהבמהרה אני אודה לכם מאוד בברכה נעמי.

08/06/2006 | 17:43 | מאת: א

שלום הצד השמאלי של הפנים שלי משותק..אני לא יכולה למצמץ את העין והפה הולך לצד....כבר שבוע וחצי זה ככה... בל"ג בעומר הייתי בים וכנראה הוא היה מזוהם יכול להיות שהוירוס מהים?? ותוך כמה זמן זה יעבור לי??

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות