עקירת שן בינה בעייתית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/12/2003 | 22:58 | מאת: אורית

בעלי זקוק לעקירת שן בינה מפני שהיא כלואה מוטה ודוחפת את השן הסמוכה. בתצלום פנורמי התברר לו כי השורשים של השן קרובים מאוד לתעלת העצב, ובעקירה כזו יש סיכון לא קטן לפגיעה בעצב. הוא קיבל שתי דעות מומחים - אחד אמר לעקור אותה, על סמך הצילום הפנורמי, ואחד טען כי יש לעשות תצלום c.t ורק אז אפשר יהיה לקבוע את המצב. מה דעתך בנושא? האם באמת מדובר באסכולות שונות ?

10/01/2004 | 20:10 | מאת: ד'ר לוינשטיין

שלום לאשה המודאגת. כמעט בכל עקירת שן בינה כלואה קימת סכנה לפגיעה בעצב. הרופא שביקש CT הוא זהיר יותר והרופא שהיסתפק בפנורמי בלבד יכול להיות בעל נסיון רב יותר אם כי הנ'ל לא מחייב. CT אכן יכול לעזור כאשר הולכים לבצע עקירה מסוג כזה. אל דאגה בכל בי'ח שיש בו מחלקת כירורגית פה ולסתות יודעים לעשות את העבודה בצורה המיקצועית ביותר היה שלום

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות