יישור שיניים ועיוות הלסת התחתונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/12/2004 | 16:19 | מאת: רומי

שלום רב, שמי רומי אני בת 28 וברצוני לעבור טיפול של יישור שניים ולתקן עיוות בלסת התחתונה. פניתי למספר רופאים מומחים ליישור שניים, כל אחד מהם דגל בשיטת טיפול שונה וזה עירער לי את הביטחון להתחיל כל טיפול שהוא אצלם. תוצאות הבדיקות שעשיתי הם: יש לי רגישות ב - LRTMSR עם קליטת יתר בפרק בצד שמאל. ו - RCROSSBITE בסגר. בסגר יש סטיית הלסת התחתונה שמאלה בפתיחת הפה יש ביטול הסטיה. מיפוי העצמות שתוצאותיו הם: הודגמה קליטה ממוקמת קלה באזור הפרק הטמפורו-מנדיבולרי משמאל, יתכן על רקע ארטריטי. כמו כן הודגמה קליטה אסימטרית מוגברת דיפוסית בפרק המטטרזו-פלנגיאלי של הבוהן משמאל ובמידה קלה יותר באזור הססמואידים מימין. בנוסף הדגשת קליטה דיפוסית קלה באזור הטרזלי ומוקד קליטת יתר קטן באזור הנביקולה מימין. השינויים הינם בלתי ספציפיים, יתכן על רקע דומה או משולב עם טראומה/סטרס. לקורלציה קלינית ורנטגנית בהתאם. פרט לכך הודגמה קליטה סדיירה למדי וללא מימצאים ממוקמים ברורים. ישנם גם תוצאות בדיקת CT שהם: טומוגרפיה ממוחשבת למפרקי הלסת. במנח אקסיאלי, פה סגור ופתוח ושחזורים קורונליים וסגיטלים. הקונדיל השמאלי קטן יותר מהימיני, פונה לטרלית יותר. שינויים ניווניים בקורטקס העליון בעיקר. תנועתיות תקינה של שניהם - מולד? חבלה בעבר? הוחלט לבצע קודם טיפול אורתודנטי להשיב סגר ואח"כ לשקול ניתוח פרק. במשך שנים סבלתי מתזוזה של פרקי הלסת, מחיכוך השיניים, ומכאבים בלסת, לעיסת האוכל נעשית רק בצד אחד של הפה, השיניים שלי נורא קטנות עם רווחים דיי גדולים. אני מקווה שמידע זה יוכל לאמוד את מידת הבעיה שיש לי ומתן תשובה מספקת ברצוני לדעת: 1. מה זה מומחה לשיקום הפה האם זאת הכתובת הנכונה או שאני יכולה למחוק את רשימת מומחי שיקום הפה לפח. 2. האם יש הדמייה ממוחשבת שמראה את צורת השיניים והפנים בסוף הטיפול. 3. השפתיים שלי לא ישרות כנראה שבעקבות העיוות בלסת התחתונה, האם יש אפשרות לתקן זאת. 4. צד אחד של הלסת התחתונה יותר ארוך עקב גדילת יתר. בניתוח האם יקצרו לי את הלסת שתתאים לצד השני או שיאריכו לי את הצד הקטן יותר. 5. מהו הטיפול הרצוי, כדי שאוכל להיות בטוחה שפניתי לרופא הנכון? 6. השיניים שלי נורא קטנות ויש ביניהם רווחים, מה עדיף במצב כזה: הגדלת השיניים תוך כדי טיפול יישור השיניים או הוספת מספר שיניים בשתי הלסתות, והאם אפשר להגדיל את השיניים? 7. מה אני צריכה לעשות כדי להתחיל טיפול? למי אני פונה? האם אפשר להוציא טופס 17 לבעיה שהצגתי לפנייך? אודה לך מאוד אם תענה לי על כל שאלותיי רומי

20/12/2004 | 13:09 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לרומי שלום תודה על מכתבך המפורט , אם כי קשה לקבוע בוודאות על פי הנתונים שנתת האם את סובלת מ osteoarthritis של פרק הלסת השמאלי, מטראומה ישנה למפרק או מגדילת יתר condylar hyperplasia של פרק הלסת הימני. במידה ומדובר בשינויים אוסטאו ארתריתים ייתכן ויש צורך בטיפול אורתודונטי מכוון ואחר כך לשכול ניתוח. במידה ומדובר בגדילת יתר יש כמובן צורך ראשוני בניתוח של הפרק. הינך זקוקה לייעוץ משולב של אורתודונט וכירורג פה ולסת , יש לבדוק אותך ולבדוק את ממצאי הצילומים ואז להחליט. אינני רואה את התמונה כולה ולכן קשה לתת לך תשובות ספציפיות לגבי שאלותיך. מה שהנך צריכה לעשות זה לקבל הפנייה למחלקה לכירורגית פה ולסת רצוי למחלקה המעסיקה אורתודנט לצורך השלמת הייעוץ וקבלת תכנית טיפול מתאימה. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות