עקירת שתי שני הבינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

11/12/2004 | 11:26 | מאת: Elvis

היי , בכל אופן הדימום הפסיק אני יסביר לך בדיוק מה היה בניתוח השן בינה העליונה צמחה מהסינוס בכל אופן הרופא עקר אותה ותפר את האזור כדי לסגור את הסינוס ובחלק התחתון פשוט הייתה שן כלואה . עברו 4 ימים הנפיחות קצת ירדה אומנם עדיין קשה לי לסגור את הפה כמו שצריך אני מרגיש כאילו כמו לחץ אדיר באזור של החתכים . התפרים שהוא עשה למעלה הם תפרים שהוא יצטרך להוריד כי הוא היה חייב לסגור את הסינוס . השאלה שלי אלייך קודם כל אם קרח עדיין עוזר ודבר שני כמה זמן לוקח עד שזה מתרפה והאם אני יכול לעשות ספורט בתקופה הקרובה אחרי שהוא יוריד את התפרים מכיוון שהוא אמר לי לא לנשוף בחוזקה החוצה כי התהליך של סגירת הסינוס לגמריי יקח בערך כחודש אחרי הניתוח . בכל אופן מתי אני מתחיל לחיות כמו בנאדם כי זה ישמע לך מצחיק אבל לא חשבתי שניתוח של שיני בינה יגרום לכזה סבל ..... ( יש לי עוד 2 בדרך בצד השני ) . חג שמח שיהיה לך ד"ר תודה רבה .

17/12/2004 | 15:01 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאלביס שלום! תחילה אני מקווה כי אתה מרגיש טוב יותר מאז העקירות. שנית כאשר ישנה פריצה לסינוס המקסילרי בזמן העקירה ישנה חשיבות רבה לסגירה של המעבר בין חלל הסינוס לאף ולכן עד להסרת התפרים יש להמנע מהפעלת לחצים כמו קינוח האף עד לסגירה מלאה של המעבר בין הפה לאף. משך ההחלמה תלוי גם בגודל הפריצה לסינוס ובסגירת אזור הפיסטולה. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות