ניתוח להקטנת הלסתות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

11/12/2004 | 03:36 | מאת: דניאל

שלום הבעיה שלי היא כזאת:הסגירה של הפה שלי איננה מושלמת וטבעית, כלמר אני לא יכול לסגור את השפתיים שלי בקלות ובטבעיות כמו רוב האוכלוסייה. כאשר הוצע לי טיפול אורתודנטי נאמר לי כי התוצאות לא יוכל לההשג וכי אני זקוק לטיפול כירוגי כדי להגיע לתוצאות המקסימליות. שאלותיי הם כאלה: האם הבעיה שלי היא מוכרת וניתנת לטיפול בארץ? איזה סיכונים כרוחים בניתוח שכזה? האם אני צריך לחכות עד לגיל מסויים שבו אוכל לבצע הניתוח? (כרגע אני בן 16 וחצי) ומה העלות בערך של ניתוח כזה? בתודה מראש דניאל

17/12/2004 | 15:13 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לדניאל שלום הבעייה שלך הינה מוכרת והכי חשוב ניתנת לטיפול . הגבלה ביכולת של השפתיים להגיע למגע יכולה לנבוע מחוסר הרמוניה בגודל הלסת העליונה / התחתונה או שתיהן. על מנת לפתור את הבעייה מנתחים את הלסת או הלסתות הבעייתיות ומביאים אותן לגודל ולעמדה הרצויה על פי אמות המידה התואמות את פניך. מומלץ לעשות ניתוח כזה לאחר סיום הגדילה בסביבות גיל 18 . אך מכיוון שההכנה לניתוח יכולה להארך זמן רב ( כוונתי לטיפול אורתודונטי מכין לפני הניתוח) כדאי לפנות לייעוץ כבר עכשיו. לגבי התשלום חלק מקופות החולים ממנות את עלות הניתוח. מבחינת הסיבוכים הנפוצים ביותר הם ירידה בתחושה בשפה התחתונה בתקופה הסמוכה לניתוח אשר נעשה בלסת התחתונה כמו כן ירידה בתחושה בשפה עליונה ואזור הלחי והעפעף התחתון וזה בד"כ עובר עם הזמן. כמו כן ישנם מקרים שלאחר הניתוח ישנה חזרה הדרגתית לכיוון המצב שהיה לפני הניתוח. אך שוב סיבוכים אילו אינם נפוצים . בברכה ד"ר מיכה פלד.

17/12/2004 | 15:47 | מאת: דניאל

תודה ד"ר על תשובתך, לייעוץ אני יכול לפנות גם לבי"ח הדסה בירושלים?

25/12/2004 | 15:11 | מאת: יסמין

רציתי לדעת כמה זמן נמשך ישור השיניים עד לניתוח הקטנת הלסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות