לסת בולטת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/12/2004 | 09:35 | מאת: בן 15

כשהייתי בן 11 אבחנו אצלי מן תופעה שהלסת העליונה הולכת קדימה וצריך לדחוף אותה אחורה בעזרת רסן. בגיל 13 הרכיבו לי רסן אבל כמעט ולא שמתי אותו והפסקתי בטיפול. כיום, חוץ מרופא, אף אחד לא יכול להבחין בבעיה. האם, לפי רוב המקרים, בסופו של דבר מי שלא מטופל הופך להיות בעל לסת בולטת לעיני כל?

09/12/2004 | 11:33 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום! חוסר הרמוניה בגודל הלסתות יכול להיות על רקע דנטלי ( עמדת שיניים לקויה) דבר שניתן לפתור על ידי טיפול אורתודונטי. וייתכן שחוסר ההרמונה הוא מלסת בגודל לא תקין ( עליונה או תחתונה) ואז יש לפתור את הבעייה על ידי ניתוח אורתוגנטי עם שילוב של טיפול אורתודונטי. הצורך בטיפול נמדד על פי רוב גם על פי מידת ההפרעה שיש למטופל כלומר האם ישנו גורם באסתטיקת הפנים או בתפקוד היומיומי מבחינת אכילה או דיבור המפריעים לך. השאלה האם תהיה גדילה נוספת של הלסתות תלויה בגילך כיום ( לא ציינת גיל) בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות