הופעת "כתם" מוזר על הלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/12/2004 | 14:44 | מאת: שגיא

לפני כמה יפים הבחנתי ב"כתם" שנוצר על הלשון בחלקה הפנימי, הכתם הוא בצבע המקורי של הלשון והלשון מסביב בצבע לבנבן שכזה תמונה אפשר לראות כאן: http://img98.exs.cx/my.php?loc=img98&image=tongue1.jpg הכתם בהתחלה היה בצורת אליפסה אך כל יום אני שם לב שהוא מתפשט קצת יותר מהצורה המקורית שלו. אין שום שינוי בהרגשה בלשון או בחוש הטעם.. האם זאת פטרייה? איזה טיפול מומלץ? בתודה מראש(:

09/12/2004 | 11:52 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשגיא שלום! כל הכבוד על היוזמה והתמונה. אך עם זאת קשה לתת תשובה ואבחנה מתמונה במחשב כיוון שישנם מספר נגעים המראים תמונה קלינית כמו הלשון שלך. ויש צורך שתגיע פיזית לבדיקה בברכה ד"ר מיכה פלד.

10/12/2004 | 14:44 | מאת: שגיא

הכוונה היא לאליפסה בחלק הפנימי יותר של הלשון... הצלקת באמצע למטה היא מפירסינג שהיה לי פעם וירד. רופא שיניים שהייתי אצלו אמר שלדעתו זוהי פטרייה ויש צורך לטפל באנטיביוטיקה רופאה כללית שהלכתי אליה אמרה שזה דווקא לא פטרייה ונתנה לי משחת "ORACORT E" לשים 3 פעמים ביום במשך שבוע. ביקשתי הפניה ממנה לרופא מומחה(כלומר פה ולסתות) והיא אמרה שקודם אני יעשה את הטיפול הזה ואחרי זה נראה מה יהיה. בעלון לצרכן של המשחה כתוב שאסור לטפל בזה על זיהומים פטרייתיים..:\ בנתיים הכתם מתפשט כל יום קצת יותר, ועכשיו הוא כמעט מגיע לצד הלשון,מה עושים?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות