בלוטת רוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/12/2004 | 11:12 | מאת: חופית

תודה על תשובתך , האם ביצוע ביופסיה בניתוח קטן יכול להוות סיכון בניתוח בפגיעה בעצב הפנים? למרות שבבדיקת ct לא מצאו גרורות מחוץ לבלוטה

02/12/2004 | 12:11 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לחופית שלום! עצב הפנים עובר דרך בלוטת הקור הפרוטיד לכן בכל התערבות כירורגית בבלוטה כולל ביופסיה קיימת תאורטית סכנה לפגיעה בעצב. עובדה זו לא צריכה לגרום לך להמנע מטיפול שכן גם המנעות מטיפול יכול לגרור פגיעה של הגידול עצמו בעצב הפנים וכן סכנה של השנות ממאירה של הגידול. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות