לד"ר פלד-סתימה שמפיצה ריח.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/12/2004 | 00:19 | מאת: שרון

לד"ר פלד שלום! לפני כשנה עברתי סתימה בשן טוחנת תחתונה (בשן האחרונה בשורה) הבעיה היא שזו סתימה שיטחית בלבד והסיבה לכך היא- שבגלל שזו השן האחרונה יש לי שן בינה כלואה שצמודה אליה והרופאת שיניים שלי אמרה לי שזה כמעט בלתי אפשרי יהיה לעשות סתימה יסודית בשן מבלי לפגוע בשן הכלואה דבר שאני חוששת ממנו מאוד והיא גם ציינה בפני שזה עלול לכאוב לי ולגרום לי לזיהום בשן הבינה שאולי אני אצטרך לעקור אותה תהליך שאני לא רוצה לעבור כל עוד השן הכלואה לא מפריעה לי כלל ואינה מורגשת. העיניין העיקרי פה זה שהסתימה השיטחית מפיצה ריח של התבלין ציפורן (שלמיטב הבנתי מוסיפים אותו כדי להוות לחומר הסתימה ריח טוב יותר) אך לללללא!! יש לי כל הזמן בפה את ריח הציפורן הנוראי הזה שמתפשט לי בכל הפה ומהווה ריח נוראי!! אני פשוט לא יודעת מה לעשות נראה שמכל צד אני מפסידה. אודה לך מאוד מאוד על תשובתך המהירה.(וסליחה על השאלה הארוכה).

01/12/2004 | 18:50 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשרון שלום ראשית כל אם ישנה שן בינה כלואה בחלקה המפריעה לביצוע שחזור טוב בשן שלפניה יש חובה ברורה לעקור את השן הכלואה. כיוון שהיא כן מפריעה לך, בגללה את יכולה לאבד שן טוחנת שלה את זקוקה. אין לך מה לחשוש מעקירת שן הבינה אנא פני לרופא כירורג פה ולסת לצורך עקירה ולאחר מכן יהיה אפשר לשחזר את השן עם הסתימה הזמנית. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות