ניתוח בסנטר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/11/2004 | 18:16 | מאת: אייל

שלום ד"ר פלד לפני מספר שנים עברתי ניתוח פלסטי של הוספת סילקון לסנטר עקב סנטר שקוע ,השתל התמקם מעט ימינה ולא בדיוק במרכז הסנטר ,כיום בצעתי התיעצות עם מנתח פלסטי והוא המליץ לי לפנות למומחה של פה ולסת ע"מ לבצע פרוצדורה שבה מוציאים את השתל לצמיתות מנסרים חתיכה מעצם הסנטר ומקבעים אותה חזרה בצורה מאוזנת וכך מגדילים/מאריכים את הסנטר. שאלתי : האם זוהי פרוצדורה מוכרת ובטוחה ? האם משמתשים בה בארץ והיכן ?,מהם הסיכונים הספציפיים לפרוצדורה זו ? ( חוץ מהסיכנים הרגילים שבכל ניתוח...) האם היא מומלצת או שעדיך לישר/להחליף את השתל ?. תודה על ההתיחסות ואנא הרחב ככל הניתן בברכה, אייל

01/12/2004 | 18:36 | מאת: ד"ר מיכה פלד

אייל שלום! אכן בשונה מהכנסת שתל סיליקון שיכול לגרום לסיבוכים שונים ניתן לקדם את הסנטר עצמו ( את העצם ללא הכנסת גוף זר) לעמדה הרצוייה על פי המיקום האידיאלי לפנים שלך. הסיכונים בניתוח כזה הם סכנה לירידה בתחושה באזור הסנטר והשפה התחתונה בד"כ התחושה חוזרת , קיימת סכנה לפגיעה בסימטריית השפה התחתונה אך סיבוכים אלו אינם שכיחים ומנתח מנוסה יידע להמנע מהם. אני ממליץ על פרוצדורה זו שהוכחה כיעילה משתל הסיליקון. בביה"ח רמב"ם במחלקת פה ולסת אנו מבצעים ניתוחים כאלו. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות