פצע בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/11/2004 | 19:21 | מאת: אלון

שלום ד"ר. מזה כ- חודש אני סובל מתחושת גירוי בקצה השמאלי של הלשון. תחושת גירוי שמאלצת אותי "לגרד" עם הלשון בשיניים. מבדיקה של רופא שיניים נמצא כי אין לי דבר על הלשון. לא פצע ולא כלום ומבנה הלשון הוא סטנדרטי. החשש שלי: לפני כחצי שנה עברתי טיפול שיניים. במסגרת ההרדמה - פגע המזרק בעצב הלשון והרגשתי "זרמים" חזקים בלשון. הייתכן שהעצב נפגע? מה עושים במצב כזה? תודה.

25/11/2004 | 00:12 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאלון ייתכן ומדובר בהרגל המזין את עצמו יש פצע - אתה מגרד את הלשון בשיניים - הפצע לא מבריא וחוזר חלילה . במקרים רבים של הרדמה מקומית קיימים זרמים מקירבת חומר האילחוש או המחט לעצב , נדיר שתהיה פגיעה עיצבית. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות