כתם אדום בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/12/2003 | 18:32 | מאת: אבי

שלום לך דר נכבד לפני כחודש וחצי בהתבוננות מקרית בלשון התגלה לי כתם אדום בלשון כתם לא גדול בבדיקה אצל רופא עור טען שלא יודע מה זה הוא צילם את הלשון וטען שיתיעץ אם רופא אחר בפניה לרופא פה ולסת בסורוקה נבדקה הלשון ונטען שאין לי מקום לדאגה ושהכתם הינו תופעה של לשון גאוגרפית יש לציין שהלשון לא כואבת וגם מיקום הכתם לא כואב או מפריע שאלתי האם יש להמשיך במעקב ומהי לשון גאוגרפית וממה זה נגרם אודה לתשובתך

30/12/2003 | 19:40 | מאת: ד'ר אבי לוינשטיין

טוב כמו שהבנתה נגעים בפה מאבחן רופא שניים ולא רופא עור אם הייתה נכנס לכל מרפאה הייתה מקבל תשובה במקום. לשון גאוגרפית או:benign migratory glossitis הסיבה למצב הנל אינה ידועה אבל אתה יכול להיות רגוע גם לי יש את הלשון הנל אבל מצאתי קשר בן ההופעה של הנגע לאכילת דברים חריפים או חמוצים היה שלום

25/01/2004 | 12:14 | מאת: משה

לדר לוינשטיין שלום , קראתי את תשובתך לגבי לשון "גאוגרפית", אצלי התופעה היא יותר חמורה . היא מתבטאת בזה שיש לי חתכים מאוד עמוקים לאורך הלשון וגם בצדדים כמו כן יש גם כתמים לבנים. צידי הלשון לא ישרות ומופיעים עליהם הרבה פעמים כמו כתמי פטריה . כאשר אינני אוכל מאכלים חריפים וחמוצים הדבר אינו מפריע כלל אבל נתקלתי בתופעה בשבוע האחרון לאחר שאכלתי הרבה דברים מתוקים שהלשון הייתה מחורצת בחתכים ולבנה בצורה חריפה והייתה תחושת יובש חזקה בפה , האם יש קשר למחלת הסוכרת ? עד כמה שאני יודע איני חולה בסוכרת אבל הקשר עם זה שאכלתי הרבה "מתוקים" , לשון יבשה ושינויים של הלשון גרמו לי לחשוב כך . אודה לך על תשובתך.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות