אפטות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/10/2004 | 11:23 | מאת: שלומי

אני סובל בתדירות גבוהה ובדרגה חמורה מאפטות בחלל הפה. לפי מיטב ידיעתי, אין לזה טיפול. האם יש משהו חדש שיצא לשוק ויכול לסייע להתמודד עם התופעה או לפחות להקל על הכאבים???

30/10/2004 | 18:56 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשלומי! תחילה עלי לציין שאפטות בחלל הפה יכולות להיות משוייכות לסינדרום מסוג behcet's המתאפיין באפטות גדולות במיוחד ומלווה בפגיעה בעיניים נגעים בעור ואברי המין ויש לשלול התבטאות הסינדרום אצל רופא עור. להקלה על הכאבים וטיפול מומלץ להשתמש ב oracortE או כל מישחה המכילה סטרואידם במינון נמוך. יש אפשרות לטיפול ב Thalidomide . במידה וזה לא עוזר יש מגוון תכשירים הניתנים למריחה על הלשון ומכילים חומרים מאלחשים. לא אוכל לפרט את כולם יש להתייעץ בבית המרקחת. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות