גוש שפיר בבלוטת פרוטיס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/10/2004 | 15:28 | מאת: חופית

שלום, חופית בת 23 בחורה בריאה בדר"כ. לפני כ- 5 שנים התגלה לי גוש שפיר בבלוטת הפרוטיס בגודל של 2X3X4. המליצו לי להסיר אותו אך נורא חששתי בגלל כל הסיכונים. כיום הגוש גדל כטענת הרופא פי 3 ואני מעוניינת להסירו אך עדיין חוששת מהסיכונים. בבלוטה זו עובר עצב פציאלי שאחראי על מטוריקת הפנים. שאלתי היא מה השכיחות של ביצוע ניתוחים מסוג זה? ומה אחוזי ההצלחה? ומה הסיכוי שהפגיעה בפנים תהייה קבועה או זמנית? בתודה, חופית

20/10/2004 | 13:10 | מאת: ד"ר מיכה פלד

חופית שלום! אמנם הגידול הינו שפיר, אך הגדלה פי שלוש כפי שאת מציינת במשך 5 שנים מראה שמדובר בגידול אגרסיבי יחסית. ובאחוז מסויים של המקרים אף יכול להפוך לממאיר. הסיכון בפגיעה בעצב הפנים בניתוח של בלוטת הפרוטיד איננו גבוה בידיו של מנתח מיומן ונע בסביבות 5-10% וברוב המקרים מתבטא בחולשה בלבד שחולפת. חששותיך מפגיעה בעצב הפנים אינם מצדיקים המנעות מניתוח כי הנזק שעלול להגרם מהגידול עצמו עלול להיות חמור. הינך מוזמנת להגיע למחלקתינו ולהבדק על ידי אישית ולקבל הסבר מלא על כל התהליך. ניתן לתאם פגישה אצל אורנה 04-8542345 בברה ד"ר מיכה פלד.

20/10/2004 | 14:51 | מאת: חופית

שלום, ברצוני להודות לך על מענה מהיר לשאלתי. תשובתך לגבי אחוז הסיכון מהניתוח הרגיעה אותי. אך למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהגדילה של הגוש היא אגרסיבית האם זה מבשר רעות ז"א שמדובר בגידול ממאיר? ומה הסיבה להיווצרות הגוש? אני בחורה דיי בריאה אין לי היסטוריה של מחלות במשפחה המורחבת תודה לאל, כשהגעתי לבדיקות בדקו אם זה נובע מבעיה בשיניים אך לא מצאו שום הוכחה לכך. אשמח אם תוכל לענות שוב לשאלותי בתודה מראש, חופית

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות