לשון לבנה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/09/2004 | 18:53 | מאת: מאיה

שלום רב אני בת 26,מזה שנים יש לי לשון לבנה או חלקה לבנה וחלקה ורודה,עשו לי בדיקות מעבדה לראות אם מדובר בפיטרייה וזה היה שלילי כמה פעמים.עשיתי בדיקות רבות...אפילו איידס,למרות שלא הייתה לי שום סיבה...,והכל תקין. רופא עור טוען שמדובר בלשון גיאוגרפית,זה לא מפריע לי,רק שידוע לי שלשון אמורה להיות בצבע ורוד...אודה לך על חוות דעת נוספת. תודה מראש וחג שמח

03/10/2004 | 19:30 | מאת: ד"ר מיכה פלד

מאיה שלום! יש להבדיל האם מדובר בחיפוי לבן ע"ג הלשון כזה שמתגרד - הרי שייתכן ומדובר בפלאק שמצתבר ע"ג הלשון וניתן לפתור את הבעייה ע"י צחצוח הלשון. לשון גאוגרפית נראית ככתמים אדומים ולבנים המשנים מיקום, הינה תופעה תורשתית ואין צורך לטפל. בברכה ד"ר מיכה פלד.

10/11/2004 | 18:58 | מאת: בני

ד'ר פלד שלום, מהם הגורמים לתופעת לשון גיאוגרפית והאם קיים טיפול יעיל במקרים של כאב,צריבה ונפיחות? האם התופעה עלולה להחמיר ומאידך האם היא נעלמת מעצמה? אודה על תשובתך בן

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות