נפיחות קשיחה בלסת התחתונה - דחוף.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/09/2004 | 10:38 | מאת: חן

בתי בת 5.5 ומזה שנה יש לה נפיחות כשיחה בלסת התחתונה שמדי פעם הופכת לכחולה. היא נבדקה ע"י רופא פה ולסת, US, רופא שיניים וצילום פנורמי ושום דבר לא אובחן. לפני כיומיים הנפיחות גדלה והכחילה לכדי גודל של אגוז והינה רגישה למגע (כואבת כשנוגעים). באחד הליללות אף גדלה יותר וכאבה. בצענו בדיקת/שקיעת דם ואין דלקת. למי עלינו לפנות ואיזה טיפול עליה לקבל?

25/09/2004 | 22:09 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! לא ציינת במכתבך האם הנפיחות היא ברקמה הקשה או הרכה. באופן כללי נפיחות כחולה בלסת יכולה לנבוע מפתולוגיות שמקורן בכלי דם כמו המנגיומה. ייתכן ומדובר גם בפתולוגיה של בלוטת הרוק. על מנת לענות תשובה סופית ומוחלטת יש לראות את הנגע/ תהליך. לקביעת תורים במרפאות פה ולסת רמב"ם טל 04-8542345 בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות