ישור שיניים + ניתוח חירוגי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/12/2003 | 16:20 | מאת: סופי

אני בת 23 , יש לי כמה שאלות אליך : רציתי לקבל ממך ייעוץ ואם אפשר חוות דעת . ובכן, בעייתי היא שאני צריכה לעבור טיפול אורטודונטי+ ניתוח כירוגי כלומר, שילוב של שניהם. אתאר את בעייתי ככל שאוכל : יש לי לסת עליונה צרה ועוד בעיה ששתי הלסתות לא נסגרות ביחד , ז"א שהלסת העליונה היא יותר קדימה מהלסת התחתונה ושתי הלסתות לא נפגשות לפי מה שהבנתי מהרופאים הבעיה שגרמה לכך היא שהלשון שלי במשך השנים דחפה את השיניים קדימה והלסת קבלה צורה של v ולכן מה שהרופאים הציעו לי זה לעשות ניתוח להרחבת הלסת העליונה ואחרי הניתוח הם ישימו לי מן מכשיר כזה קטן שיקבע לי את הלסת לצורה עגולה ולאחר שלושה חודשים יורידו לי אותו וישימו לי גשר , בנוסף לכל הציעו לי שכדי לקבל תוצאה של מאה אחוז ז"א ששתי הלסתות יסגרו ואני יוכל לסגור את הפה בשלמות דבר שכרגע אני לא יכולה , כנראה שאני יצטרך אחרי הניתוח הקטן והגשר לעשות ניתוח שנחשב יותר גדול מהראשון והניתוח הזה הוא להביא את הלסת התחתונה קדימה ז"א לקרב אותה ללסת העליונה וכך שתי הלסתות יסגרו ביחד וגם השפתיים יוכלו להיסגר. כשהרופאים שאלו אותי מה באמת מפריע לי בשיניים אז אמרתי שמה שבאמת מפריע לי זה ששתי השיניים הקידמיות קצת בולתות וזה כמובן בבגל צורת ה- v , ולכן הציעו לי בגלל כל החששות שלי מהניתוחים לעשות רק גשר דבר שיבטיח לי תוצאה של 80 אחוז. כלומר, התוצאה שתהייה היא תהיה יפה ורק הצוות הרפואי מי שבאמת מבין ידע על הבעיה שלי ולא אף אחד שמסתכל מבחוץ. וכעת לשאלתי: האם כדאי לי לעשות את הניתוח להרחבת הלסת ? ומה מידת ההצלחה בניתוח כזה? חשוב לי להזכיר שהבעיה שלי היא לא נראית לעין כלפי חוץ זוהי רק בעיה שהרופאים שמו לב אליה מבחינה חיצונית אני נראית ממש טוב ולא שמים לב לזה,היחס בין הלסת העליונה והלסת התחתונה הוא לא ממש גדול. בכל זאת אני ממש הייתי רוצה שהלסת העליונה תהייה עגולה והחיוך שיהיה רחב. מה אתה מציע לי לעשות לאור כל מה שסיפרתי לך ? והאם נתכלת בבעיה כזאת בעבר? מאוד מקווה שתתייחס למכתב זה ברצינות, תודה רבה סופי.

20/12/2003 | 01:33 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום סופי כדי שאוכל להתייחס לבעייתך ברצינות ובמקצוענות יש צורך בבדיקה קלינית, רנטגנית על כל שלוחותיה ויעוץ משולב של מומחה לכירורגיה, מומחה לאורתודונטיה ( ישורש שיניים ) ומומחה לשיקום הפה. רק בצורה שכזאת אוכל לתת לך ייעוץ מקצועי לבעייתך. בשמחה אבדוק אותך במחלקתי אם כל המומחים שציינתי. את הפרטים ניתן למצוא באתר מספר הטלפון במחלקתי הוא 854234 04 בהצלחה

10/12/2004 | 19:28 | מאת: ניב 16

אני בן 16 ויש לי את אותו סוג בעיה כמו של סופי, השאלה שלי היא כזאת האם ניתן לבצע את כל התהליך הזה גם בגילי או שאני צריך לחכות עד גיל 18? תודה בכל מקרה, ניב

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות