דלקת בחניכיים / בשורש ?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/09/2004 | 14:23 | מאת: דליה

מזה חודשיים יש לי מין גולה של נפיחות כואבת במקביל לשורש של שן,משהו שאם ממששים לאורך החניכיים - בשקע בין החניכיים והלחי - הגולה בדיוק שם. זה כואב אם משהו נוגע לי בלחי או בתנועות של לעיסה (לפעמים יותר ולפעמים פחות). בצילום הרופא אמר שיש דלקת מסביב לשורש. יש טיפול שורש בשן שליד (והרופא אמר שהטיפול בסדר), ובכלל יש מעל גשר על 5 שיניים. הרופא גם אמר שאולי זה מלחץ על הגשר, ושייף והוריד לי מהגובה של הגשר. אני לא חושבת שזה בגלל הגובה. אמנם כשהתקינו לי את הגשר לפני שנה הוא היה גבוה מידי, והרופא שייף אותו והנמיך, והוא כבר לא מפריע. (עכשיו בכלל הגזים ושייף כך שבנקודה מסויימת רואים את המתכת מתחת! מה שנראה לי ממש לא בסדר). אבל לאחרונה הגובה לא הפריע לי. מה שאני לא בטוחה זה אם אמנם הדלקת היא מסביב לשורש, או שסתם בחניכיים או בבשר בין החניכיים ללחי. הרי הצילום הוא מהצד, אז איך אפשר לדעת איפה בדיוק הדלקת ממוקמת? האם אפשר לעשות צילום בחתך מלמעלה? הרופא גם הציע לי לקחת אנטיביוטיקה שלא לקחתי, ואמר שזה מיד יעבור בכל מקרה, אך אין שינוי. האם יש בעיה שהמצב נשאר כך? נזק שיגרם בהמשך? אולי צריך ניתוח כירורגי להוציא את המוגלה או מה שיש שם? פשוט מזכיר לי ניתוח לא נעים שעברתי לא מזמן כשהיה לי "כיס" מוגלה, והורידו לי מהצד חצי שורש של שן עם סתימת שורש מתחת לאותו גשר. אודה לתשובתך.

22/09/2004 | 16:16 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! במידה וקיימת דלקת במיסב השורש יש לבדוק בדיקת ויטליות ( חיות) של השן ובמידה ואכן קיימת דלקת או שרואים שינויים ברנטגן המצביעים על תהליך במיסב השורש ניתן לפתור את הבעייה על ידי טיפול שורש בלבד. במידה והתהליך במיסב השורש גדול ונראה בבירור ברנטגן ייתכן וטיפול שורש בלבד לא יספיק ואז יש צורך לקטום את חוד השורש . על מנת למקם תהליך דלקתי ברנטגן ניתן לבצע צילומים בשתי זויות שונות אך קיימים סימנים נוספים בצילום המידעים אותנו האם התהליך הדלקתי מקורו בשן או בחניכיים. בברכה ד"ר מיכה פלד.

23/09/2004 | 12:48 | מאת: דליה

תודה על התשובה. קבעתי תור לרופא ההוא, לרופא אחר ולכירורג, וזה יקח עוד כמה ימים. שאלתי - האם יש טעם בלקיחת אנטיביוטיקה בינתיים?

11/11/2007 | 21:46 | מאת: יהודית ק.

שלום רב זה זמן רב יש לי מין גולה קטנה שצמודה לשן מספר 36 .זה לא כואב לי ואני לא מרגישה כלום.עשו לי היום צילום במכון לפה ולסת ואמרו לי שיש לי זהום בשן ואני צריכה לעקור את השן. אם אעשה זאת לא אוכל לאכול כי בצד ימין חסרות לי שיניים. האם יש אפשרות להתפטר מהגולה וגם להציל את השן ? האם הזיהום שלא מורגש יכול לגרום לבעיות אחרות?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות