סדק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/12/2003 | 00:22 | מאת: שמואל

ד"ר פלד שלום האם יש אפשרות להדביק שן סדוקה לאחר שעברה טיפול שורש ומבנה? או חייבים לעקור ? או אולי יש איזו דרך לשמור עליה ? חן חן

20/12/2003 | 01:39 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שמואל כתב/ה: > > ד"ר פלד שלום > האם יש אפשרות להדביק שן סדוקה לאחר שעברה טיפול שורש ומבנה? או > חייבים לעקור ? > או אולי יש איזו דרך לשמור עליה ? > חן חן > שלום שמואל במקרה של סדק בשן יש לאבחן היכן נמצא הסדק ומה אורכו. במידה והסדק נמצא באזור כותרי ברוב המקרים ניתן לשחזר את השן אם " בסתימה " או במבנה וכתר. במקרה שהסדק נמצא בשורש יש לברר היכן נמצא הסדק שכן ככל שהסדק נמוך יותר ( קרוב לחוד השורש ) כך הטיפול קשה יותר או בלתי אפשרי. בהצלחה

23/12/2003 | 00:00 | מאת: שמואל

ד"ר ,תודה רבה על תשובתך! האם יש מומחים המתמחים בנושא הדבקת הסדק ? לאיזה מומחה כדאי לי לפנות ? המקרה שלי הוא שהסדק נמצא בחלק הנסתר של השן בתוך החניכיים וזאת אחרי טיפול שורש ומבנה. שמואל

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות