שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/09/2004 | 03:37 | מאת: מ

שלום, יש לי שן בינה שכבר כמה שנים נמצאת חצי בחוץ ולא מתקדמת בצמחיה. לאחרונה רופאתהשניים גילתה בה חור והמליצה על עקירה. השן אינה גורמת לי לסבל. אני מאוד חוששת לבצע עקירה כי אני חולה המחלת מעיים כרונין הנראת קרוהן ויכולה להופיע בכל מקום במערכת העיכול מהפה ועד פי הטבעת. אני חוששת שפעולה כרורגית כזו יכולה להוות טריגר לבעיות נוספות המחלה. האם ידוע לך מבחינה סטיסטית האם יש בעיה לחולי קרוהן לבצע עקירה? תודה

09/09/2004 | 16:35 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! עקירת שן לא משפיעה על התלקחות מחלת קרוהון. במידה ויש צורך לעקור את השן המלצתי לך לעעקור בהקדם על מנת למנוע סיבוכים וזיהומים ממקור דנטלי. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות