טעם לוואי רע בפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/09/2004 | 23:07 | מאת: נ

שלום, אני בת 30, בריאה בדרך כלל, מזה כיומיים, ללא התראה מוקדמת וללא סיבה הנראית לעין, התחלתי לחוש בטעם לוואי נוראי בפה, המשנה את טעם האוכל שאני אוכלת, בעיקר בחלק הפנימי של הפה והלשון. הטעם פחות מורגש כשאינני אוכלת. בהתחלה שמתי לב שעל הלשון יש שכבה לבנה, כעת פחות. ניסיתי לנקות את הלשון בעזרת מברשת שיניים אך זה לא כל כך עזר להעלמת הטעם הרע. ממה הדבר יכול לנבוע בפתאומיות כזו? מה ניתן לעשות כדי לפתור את הבעיה?

09/09/2004 | 16:29 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! טעם רע בחלל הפה יכול לנבוע ממספר גורמים 1. חיפוי או פטרת ע"ג הלשון. 2. חסר באבץ או במגנזיום. 3.בעיות במערכת העיכול. עצתי לך להבדק אצל רופא מומחה בכירורגית פה ולסת או רפואת הפה ע"מ לשלול פטרת הלשון. כמו כן כדאי לערוך בדיקות דם כלליות ובמידה וזה לא מועיל לברר גם אצל רופא גסטרואנטרולוג בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות