גירוי בפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/09/2004 | 01:06 | מאת: הדס

שלום! כאשר אני אוכלת מאכלים מסויימים (בדר"כ: פירות, חומוס ועוד) נהיים לי סדקים בלשון וכאב שנימשך בערך 2 דקות ולפעמים גם גירוי (דיגדוג) בחניכיים. מה הם הגורמים לכך? מה ניתן לעשות בנידון? תודה מראש....

04/09/2004 | 20:38 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב ! לתחושה של צריבה בפה או בלשון (Burning mouth syndrome) קיימות סיבות רבות החל מ חסרים כמו ויטמין B12 , ברזל , חומצה פולית או ממצבים כמו יובש פה , פטרת וגם בעיות נוירולוגיות שונות ומצבים פסיכוגנים. הצעתי לך היא לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקות דם מקיפות במידה וקיים חסר יש לטפל בו. אם כי במרבית המקרים אין מקור ברור לבעייה ולכן גם חסר הטיפול בה. במידה והצריבה מתקבלת רק לאחר מאכלים ספציפים השתדלי להמנע מהם. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות