בעיות במפרק הלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/12/2003 | 21:08 | מאת: אילה

ד"ר שלום רב ! כבר הרבה שנים שיש לי בעיות במפרק הלסת. בילדותי, סבלתי מנעילה של הלסתות, בעיקר בזמן השינה, וטופלתי בסד לילה למשך מס' חודשים. כיום, הבעיה מתבטאת ב"קליקים" בזמן פתיחת הפה, בקושי להחזיקו פתוח לאורך זמן, בכאבים קלים בזמן לעיסה ובא - סימטריה קלה בסגירת הלסת. שאלותי הן : א. האם הדבר יכול לגרום נזק בלתי הפיך ? ב. האם ייתכן שזה גורם לכאבי ראש וסחרחורות ( תופעה ממנה אני סובלת ) ? ג. מהו הטיפול המומלץ ? ד האם תוכל להמליץ על מרפאה / רופא המתמחה בעניין באזור ת"א ? בתודה מראש! אילה.

19/12/2003 | 04:26 | מאת: מזדהה איתך

לי יש אותה בעיה! אני בחורה בת 22, שעברה יישור שיניים ב3 שנים אחרונות. ומאז יש לי כאבים עזים במפרק הלסת+כאב נקודתי בראש, לפעמים באוזן והכל רק בצד שמאל!!! לא יכולה לפתוח את הפה בלי שכואב, לא יכולה לפהק בלי שכואב,ובעיקר לשיר, כי אני זמרת! זה סיוט כפליים בשבילי! אפילו רופאי השיניים ואורטודנט לא יכולים לעזור. אני ממליצה לך לפנות רק למומחה פה ולסתות, לעשות צילום אפילו. זה מה שאני ,אחרי שאף אחד לא הבין מה בעייתי, עשיתי, קבעתי תור אצל מומחה בהדסה ואני הולכת השבוע. בהצלחה לשתינו!

31/12/2003 | 11:25 | מאת: ד'ר לוינשטיין

שלום אילה טוב ישנה תשובה פשוטה לבעיה שלך סד לילה אכן עוזר אבל..... א. לא כל אחד יכול לעשות סד לילה טוב כלומר לא כל רופא שיניים יודע איך להכין סד. ב. סביר להניח שהסד שלך הוא סד רך במידה והוא סד קשה כנראה שיש לאזן אותו. סד לילהיש לאזן בחודש הראשון לאחר שלושה חודשים ולאחר חצי שנה כמובן זה מחייב ביקורות אצל רופא השיניים. באוניברסיטת ת'א יש מחלקה שעוסקת במיפרקי הלסת אני ממליץ בחום תרגישי טוב צ'או

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות