שיקום/תותבת עליונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/12/2003 | 13:51 | מאת: איריס

אני מאוד מתלבטת.כרגע יש לי גשר כתרים עליון, כשמתחתיו כל המערך הרוס כך נאמר לי. אי אפשר לשקם ולכן צריך לעקור את כל הקיים , ולעשות תותבת עליונה לא קבועה. אני בת 38 , שאלתי היא האם זה שיוציאו לי את כל השורשים לא יפגע במראה של הלסת או יגרום לאיזה נסיגה , או שינוי אסטטי בפנים?? מקווה שהבהרתי נכון את בעייתי ואודה על תשובתך מראש. איריס, קריות.

20/12/2003 | 01:49 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום לך איריס לאחר עקירות שיניים הלסתות משתנות. העצם שהחזיקה את השורשים נספגת ונעלמת. הדבר גורם לשינויים אסתטיים אשר באים לידי ביטוי במשך הזמן. מומלץ לפנות למומחה לשיקום הפה ( ניתן למצוא אותם בדפי זהב תחת מומחים ברפואת שיניים ) אשר יוכל לאבחן אותך נכונה ולבצע תוכנית טיפול אשר תיתן מענה תפקודי ואסתטי. את צעירה ולכן מומלץ להיעזר במומחה לשיקום הפה לפני שאת מבצעת את העקירות.

23/12/2003 | 09:19 | מאת: איריס

תודה רבה, האם יכול אתה להמליץ לי על מומחה שכזה באיזור הקריות/חיפה? אפשרי לפנות אליו רק לייעוץ? כי את הטיפול אני מעוניינת לבצע בהרדמה כללית בבית חולים. ושוב תודה, חג שמח.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות