עקירת שן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/08/2004 | 08:25 | מאת: ציפי

לרופא שלום. יש לי זיהום בשן וטיפול שורש לא פתר את הבעיה, נראה לי שיש לעקור את השן ( שן טוחנת ). שאלתי האם יש צורך לקחת אנטיביוטיקה לפני שעוקרים את השן ? הרופא שלי טוען שניתן לעקור את השן ללא אנטיביוטיקה ואני לא כל כך שקטה עם ההחלטה הזו, מה דעתך האם יש סיכון בעקירת שן מוגלתית ? שאלה שניה האם יש צורך בלקיחת אנטיביוטיקה אחרי העקירה במידה ולא לקחתי לפני ? תודה ציפי

25/08/2004 | 10:03 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! אין צורך במתן גורף של אנטיביוטיקה לפני כל עקירת שן מודלקת. במידה והדלקת היא מפושטת ( נפיחות בפנים) ניתן טיפול אנטיביוטי ואז נעקור . אך במדה והדלקת ממוקדת סביב השורש ניתן לעקור את השן גם ללא מתן אנטיביוטיקה. המשך טיפול אנטיביוטי לאחר עקירת השן תלוי בשיקולו של רופא השיניים ע"פ אופי הדלקת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות