עזרה דחוף בבקשה!!!!

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/08/2004 | 15:32 | מאת: Young~Girl `6

חבר שלי היה חולה במשך שבועיים, ובהתחלה הרופא אמר לו שיש לו וירוס ושזה ויראלי ולא ניתן לטיפול תרופתי. אתמול נפגשנו לאחר שבוע שלא התראינו והתנשקנו צרפתית והיום הרופא התקשר אליו ואמר לו שכנראה שהמחלה שהיתה לו זו מחלת הנשיקה שעוברת ברוק. האם יש סיכוי שנדבקתי במחלה ואם כן אז מה הסיכויים? ואם יש משהו שניתן לעשות כדי לעצור את התפתחות המחלה מוקדם ככל האפשר [במידה ונדבקתי] ולאיזה רופא עליי ללכת? תודה מראש לעונים. Lia

23/08/2004 | 14:22 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! נוכחות של מחלת הנשיקה המתבטאת בחום פצעים בחלל הפה ונפיחות בבלוטות הלמפה ניתן לאמת ע"י בדיקת דם מיוחדת וכן ע"י ספירת דם במסגרת קופ"ח. אם אכן הוכח שחברך חולה במחלת הנשיקה ישנה סבירות שאם תרבו להתנשק בזמן המחלה הפעילה אזי את עלולה להדבק גם כן , בגלל דרך העברת המחלה ברוק. הטיפול במחלה הנו כמו בכל מחלת חום וירלית, אך על החולה להיות במעקב של רופא המשפחה. ולהרבות במנוחה. בברכת החלמה מהירה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות