חיידק הפרסטקוקוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/08/2004 | 22:21 | מאת: ליטל בנעים

היום בצהריים נפטרה ילדתו של בן דודי מחיידק זה ורציתי לדעת האם הוא מדבק ומה הם הסימנים שלו.

25/08/2004 | 13:58 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! קשה לתת תשובה מדוייקת מבלי לדעת את כל פרטי המחלה של קרוב המשפחה. באופן כללי חיידקים מסוג הסטרפטוקוק מצויים לרוב בגרון. קיימים זנים אלימים של חיידק זה העלולים לגרום לזהומים קשים באזורי גוף אחרים ואף למוות. חלקם מועברים ע"י הרוק ועלולים להיות מדבקים. עצתי לך באם היית בקרבת בן הדוד שנפטר, יש צורך בבדיקה אצל רופא המשפחה לצורך ספירת דם.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות