ריח פה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/08/2004 | 11:33 | מאת: *

אני בת 25 ומגיל קטן אני סובלת מריח פה (בתקופות של שנים). לאחרונה שמתי לב שהריח מתגבר ונהיה פשוט נוראי בימים שלפני המחזור וישנה תחושה באיזור הלוע של חום חזק מאוד או שריפה כזו, כמו כן הריח מופיע גם בנשימה-מהאף. אני מקפידה על ציחצוח השניים מיד לאחר כל ארוחה וכן על צחצוח הלשון וזה עוזר רק לכמה דקות וזהו, אני מרגישה שזה נובע ממקור פנימי יותר ולא מחלל הפה. לפעמים ישנם ימים שהשקדים שלי מתנפחים לכמה שניות ומרגישים את זה חיצונית ומיד חוזרים לקדמותם- זה קורה בעיקר שאני אוכל דברים חומצתיים כמו עגבניה. האם ישנו טיפול מתאים???? ממה זה נובע???? בבקשה עזרו לי!!!!!! אני פשוט לא יכולה לנהל חיים נורמליים!!!

23/08/2004 | 15:53 | מאת: ד"ר מיכה פלד

בתור התחלה אני ממליץ להבדק ע"י רופא אף אוזן וגרון לבדוק האם ישנה סינוזיטיס במערות הפנים. הדבר אולי יסביר את הריח בזמן נשימה. בנוסף לצחצח את החלק האחורי של הלשון קבוע, בנוסף האם את מעבירה חוט דנטלי בין השיניים ומקפידה על צחצוח לפני השינה הדברים הבסיסיים הללו יכולים לעזור מאד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות